Drobiowe roladki ze szpinakiem w sosie serowo-chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Maslo roztopic na patelni, nastepnie dodac starty czosnek. Po chwili dodać szpinak. Podsmażać aż się rozmrozi i wyparuje nadmiar wody. Doprawic solą i pieprzem i wlać śmietane. Chwilę podsmazać. Filet z kurczaka podzielić na dwie czesci, następnie przekroic każda piers wzdłuż , by powstały 4 kotlety. Delikatnie mozna je jeszcze rozbic w zaleznosci od wielkosci. Zanurzyc je w rozstrzepanym jajku z dodatkiem soli, suszonych ziol, papryki słodkiej i ostrej. Plastry fileta smarowac szpinakiem i zawijać w roladki. Można je dodatkowo spiac wykalaczkami, by się nie rozwinęły. Roladki piec od 20-30min w rozgrzanym piekarniku do 180°C. W tym czasie przygotować sos:
Do rondelka nalac 700ml wody, doprowadzić do wrzenia. Dodać serki topione i chrzan oraz sól i pieprz. Gotować do momentu rozpuszczenia składników.
Gotowe roladki polac sosem.
Komentarze