Drobiowe paluszki w chrupiącej panierce

4.5 (183 ocen)

Ulubiony obiad dzieci:)

Składniki:

  • Składniki na ok. 8 sztuk:
    500g mięsa drobiowego
    1 średnia cebula
    1 jajko
    3-4 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz

    2 szklanki płatków kukurydzianych
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe paluszki w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić razem z cebulą. Dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy.
    Mokrymi rękami formować z masy podłużne paluszki ( 10x4cm).
    Każdy obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
    Smażyć na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować