drobiowe mielone nadziane ćwikłą i z kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

smakuje i na obiad i na zimno do chleba...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • buraki 5 sztuk, Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżki, mięso mielone indycze 60 dag, bułka czerstwa 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cebula 1 mała, olej do smażenia - ile potrzeba, woda 2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana 2 łyżki, przyprawa w płynie - do smaku, kasza gryczana 2 saszetki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ćwikła

Drobiowe mielone nadziane ćwikłą i z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. buraczki ugotować w łupinie i potem je obrać, pokroić na kawałki, dać chrzan i blenderem zmiksować
  • etap 2. mięso mielone z indyka dobrze wyrobić z jajkiem, bułką tartą, bułką odciśniętą z moczenia w wodzie, kucharkiem, pieprzem, posiekaną cebulą - nabrać porcje sporą mięsa, rozpłaszczyć na dłoni, dać porcję ćwikły i zlepić
  • etap 3. na mocno gorącym oleju smazyc z każdej strony rumiane kotlety, wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu z 20 minut, drugą szklankę wody wymieszać z mąką, śmietaną 12% i mieszając zagęścić sos, podać z kaszą gryczaną i pozostałą ćwikłą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować