Drobiowe kotlety z porem

4.97 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis dostałam od mamy. Urozmaiciłam go, dodając pora.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    mały por
    2-3 ząbki czosnku
    łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki pszennej
    10 dag żółtego sera
    3 jajka
    3 łyżeczki przyprawy do gyrosa
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    kilka liści szpinaku do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.97 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe kotlety z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe kotlety z porem 1. Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szpinak myjemy, osuszamy.
  • 2. Pora oczyszczamy i myjemy. Kroimy w krążki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wsypujemy
    pora. Doprawiamy i dusimy do miękkości. Studzimy.
  • 3. Jajka rozkłócamy. Wsypujemy przyprawę do gyrosa i obie mąki. Dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Następnie dodajemy mięso, pora z czosnkiem oraz żółty ser. Mieszamy

Porady

● Do kotletów warto dodać 20 dag pokrojonych w plasterki duszonych pieczarek. ● Kotlety będą miały bardziej wyrazisty smak, jeśli doprawimy je ostrą mieloną papryką lub dodamy trochę drobno posiekanej papryki chili.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować