2 piersi z kurczaka
kilka pieczarek
kawałek sera żółtego
pół papryki czerwonej
1 cebula
pęczek koperku
1 jajko
łyżka bułki tartej + do panierowania
olej do smażenia
sól,pieprz
sos tatarski:
2 ogórki kiszone
4 łyżki majonezu
sól,pieprz
Drobiowe kotleciki z sosem tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o duzych oczkach.
Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Koperek posiekać.
Dodać jajko i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki(jak nie będą się zlepiać to dodać jeszcze trochę bułki tartej) i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Sos:
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem i przyprawić.
Komentarze