Drobiowe kęski rosołowe w słonej panierce precelkowej

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pozostałe drobiowe mięso z rosołu wykorzystałam nieco inaczej... bo przygotowałam w formie chrupiacych kęsków w panierce precelkowej. Bliscy zachwyceni byli takim mieskiem przygotowanym....inaczej.... Pyszne, aromatyczne , mięciutkie a zarazem chrupiace-polecam

  • 25 min

Składniki:

  • mięso drobiowe z rosołu-udko, skrzydełka ,
    około 60 g precelki słone chrupkie( patrz zdjecie)
    sól ,
    pieprz,
    czosnek granulowany,
    jajko,
    łyzka mleka
    łyzka bułki tartej,
    olej do smazenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe kęski rosołowe w słonej panierce precelkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • precerki  rozwałkowuje  , rozgniatam, wałkiem     na drobne kawałki 1.
    1.Przestudzone mieso z rosołu pokroic na kęski ,przyprawic przyprawami.
    2 Rozkłócić jajko z łyżką mleka., mozna mase lekko przyprawić.
    3. Precelki rozgnieśc drobno( np . na stolnicy za pomocą wałka)dodac łyzke bułki tartej, wymieszac.
    4. Keski panierowac w roztrzepanym jajku a nastepnie w panierce precelkowej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

    Podawac z ziemniakami i ulubiona surowką.Smacznego:)

Porady

zamiast precelków do panierki mozna uzyc słonych krakersów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować