Drobiowe hamburgery

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Wprawdzie nie jestem zwolenniczką fast foodów, ale ponieważ lubi je mój mąż, szukam zamienników. Te, które sama robię, są bardzo smaczne.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa drobiowego
    ● czerwona papryka
    ● cebula
    ● łodyga selera naciowego
    ● mały kartonik soku pomidorowego
    ● 1/2 szkl. bulionu z kostki
    ● łyżka musztardy
    ● starta skórka z cytryny
    ● 1/2 łyżeczki pieprzu
    ● sól
    ● 4 bułki
    ● olej do smażenia

Drobiowe hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe hamburgery 1. Paprykę myjemy, usuwamy
    gniazdo nasienne, miąższ kroimy
    w małą kostkę. Cebulę obieramy
    i siekamy, selera myjemy
    i kroimy w krążki. Warzywa podsmażamy
    na rozgrzanym oleju.
  • Drobiowe hamburgery 2. Do warzyw wkładamy mięso
    i rumienimy. Wlewamy sok, bulion, dodajemy musztardę
    i skórkę. Doprawiamy solą i pieprzem,
    mieszamy. Dusimy o k.
    25 minut, aż płyn wyparuje.
  • Drobiowe hamburgery 3. Bułki przekrawamy na pół,
    wydrążamy i podgrzewamy
    w piekarniku. Na połówki bułek
    nakładamy porcje farszu i przykrywamy
    drugą połówką.

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy