drobiowe tymbaliki

4.46 (192 ocen)

  • 60 min

Tymbaliki- nieodzowny element wszelakich przyjęć. Bardzo proste do zrobienia, tanie ale efektowne.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 litr rosołu
    2 udka z kurczaka ugotowane w rosole
    1/2 puszki kukurydzy
    szklanka mrożonej marchewki z groszkiem
    6 jajek
    6 łyżeczek żelatyny
    pieprz,sól
Wystaw ocenę:

4.46 (192 ocen)

Zobacz również:

Galareta Galaretki Przystawki

Drobiowe tymbaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z rosołu pokroić drobno. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić każde na cztery części.
    Zagotować wodę z solą, do wrzącej wrzucić marchewkę z groszkiem i gotować około 10 minut. Odcedzić. W silikonowych lub plastikowych pojemniczkach umieścić kawałki jajka (żółtkiem do dołu), mięso, kukurydzę i marchewkę z groszkiem. Rosół doprowadzić do wrzenia, doprawić pieprzem i zdjąć z ognia. Wsypać żelatynę i wymieszać. Rozlać do wcześniej przygotowanych foremek. Odstawić do stężenia. Przechowywać w lodówce. Podawać skropione octem lub sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować