Drobiowa szynka z szynkowaru

0 (0 ocen)

Takiej drobiowej wędlinki, nie znajdziecie w sklepie

Składniki:

  • piersi z kurczaka -1,5 kg
    majeranek - 3 łyżki
    sól peklowana - 3 łyżeczki
    żelatyna -3 łyżeczki
    czosnek -3 ząbki
    pieprz biały do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Drobiowa szynka z szynkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, ręcznikiem papierowym.
  • Drobiowa wędlinka z szynkowaru 2. Następnie mięso pokroić w kostkę.
  • Drobiowa wędlinka z szynkowaru 3. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć do mięsa, przez praskę.
  • Drobiowa wędlinka z szynkowaru 4. Dodać do mięsa majeranek, sól peklowaną , pieprz i żelatynę, dokładnie wymieszać.
  • 5. Piersi z kurczaka, dobrze rozgnieść w misce tłuczkiem do ziemniaków.
  • Drobiowa wędlinka z szynkowaru 6. Do szynkowara włożyć woreczek, do worka wkładamy mięso, dobrze dociskając rękoma.
  • 7. Woreczek zawinąć, nałożyć pokrywę od szynkowara ze sprężyną, zamknąć .
  • 8. Szynkowar odstawić do lodówki najlepiej na całą dobę.
  • 9. Po tym czasie, szynkowar wstawić do dużego garnka, zalać wodą powyżej powierzchni mięsa.
  • 10. Parzyć wędlinę w 80 stop, nie gotować, przez 100 minut.
  • 11. Następnie wyjąć szynkowar z wody, schłodzić go pod strumieniem zimnej wody, odstawić szynkowar na następne 12 godzin, schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować