Drobiowa wątrówka z marchewką i jabłkiem

4.5 (164 ocen)

  • 60 min

Zainspirowana przepisem z internetu postanowiłam odrobinę urozmaicić mój 'typowy' przepis na wątróbkę. Wyszło smacznie :)

  • 60 min

Składniki:

  • wątróbka
    cebula
    marchew
    jabłko
    mleko (opcjonalnie)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowa wątrówka z marchewką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyściłam, pokroiłam na drobne kawałki i zalałam mlekiem.
  • 2. W międzyczasie pokroiłam cebulę i usmażyłam ją.
    Jak już była miękka starłam do niej na dużych oczkach jedną surową marchewkę.
  • 3. Osobno na patelni usmażyłam wątróbkę.
  • 4. Później do garnka z cebulą i marchewką dorzuciłam usmażoną wątróbkę i pokrojone w małe plastry jabłuszko, które nadało delikatnie słodkiego smaku, i dusiłam razem przez kilkanaście minut, żeby jabłko zmiękło

Porady

Wątróbka z warzywami tworzyła na talerzu takie urozmaicenie, że nie potrzebowałam dodatkowo surówki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować