Dorsz po kołobrzesku

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mieszkam nad morzem od 35 lat. Często goszczę znajomych z różnych stron Polski i szykuję dla nich potrawy z ryb.

Składniki:

  • ● 1 kg dorsza w dzwonkach lub filetów
    ● cebula
    ● jabłko
    ● 1/2 szklanki soku pomidorowego
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● łyżka mąki
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz po kołobrzesku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza myjemy, kroimy
    i oprószamy mąką. Smażymy
    na oleju na złoty kolor.
  • 2. Cebulę kroimy w drobną
    kostkę i smażymy na oleju.
    Jabłko obieramy, ścieramy
    na tarce o dużych oczkach
    i mieszamy z cebulą i sokiem
    pomidorowym. Doprawiamy
    solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Rybę układamy w naczyniu
    żaroodpornym, zalewamy
    sokiem i posypujemy startym
    serem. Zapiekamy 20 minut
    w temperaturze 180 °C. Podajemy
    z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować