Dorsz z chińską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sprawdzić czy filet na pewno nie ma ości. Podzielić go na 5 mniejszych kawałków. Doprawić pieprzem i solą, oprószyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor. Odsączyć od tłuszczu na papierowym ręczniku.
2.Na patelni podsmażać kolejno cebulę pokrojoną w kosteczkę i porę pociętą w cienkie półplasterki. Następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzucić obie papryki pokrojone w cienkie paski. Gdy zmiękną dodać cukienię pokrojoną w słupki i pieczarki w małą kostkę. Wszystko podsmażyć. Pędy bambusa (około 90 g) pokroić w cienkie paski a kiełki fasoli odcedzić z wody na sitku. Dodać do reszty warzyw i doprawić sosem sojowym, przyprawą do dań chińskich, solą i pieprzem.
Komentarze