Dorsz z Chińską Nutą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Domowej roboty mieszanka chińska i pyszna ryba. Danie godne Cesarza.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g filetu z dorsza
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 cebula
    5 cm białej części pora
    puszka kiełków fasoli mungo (400ml)
    pędy bambusa w zalewie wodnej
    200 g pieczarek
    2 cukinie (ok.300g)
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka przypraw do dań chińskich
    0,5 łyżeczki kuminu (można pominąć)
    sól, pieprz
    mąka, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz z chińską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sprawdzić czy filet na pewno nie ma ości. Podzielić go na 5 mniejszych kawałków. Doprawić pieprzem i solą, oprószyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor. Odsączyć od tłuszczu na papierowym ręczniku.
  • 2. Na patelni podsmażać kolejno cebulę pokrojoną w kosteczkę i porę pociętą w cienkie półplasterki. Następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzucić obie papryki pokrojone w cienkie paski. Gdy zmiękną dodać cukienię pokrojoną w słupki i pieczarki w małą kostkę. Wszystko podsmażyć. Pędy bambusa (około 90 g) pokroić w cienkie paski a kiełki fasoli odcedzić z wody na sitku. Dodać do reszty warzyw i doprawić sosem sojowym, przyprawą do dań chińskich, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Mieszanka chińska Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować