Dorsz z burakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Pyszna ryba w trochę innej odsłonie.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filet dorsza ze skórą (duży): 1 sztuka
    - buraki świeże: 100 gramów
    - koperk świeży: 0.5 pęczka
    - sól do smaku: 5 szczypt
    - pieprz czarny świeżo mielony: 3 szczypty
    - cytryna: 0.5 sztuki
    - cebula pokrojona w piórka: 0.75 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz z burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza należy opłukać i osuszyć. Buraka należy obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Koperek posiekać bardzo drobno. Cebulę pokroić w piórka, czosnek obrać i pokroić w plasterki. Rybę doprawić solą i pieprzem do smaku. Na mięso ryby położyć cebulę, czosnek, buraki, koperek, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na jedną godzinę. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Rybę polać sokiem z cytryny i zawinąć bardzo szczelnie w folię aluminiową. Zawiniętą rybę w folię włożyć do naczynia żaroodpornego bez przykrycia i zapiekać przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować