Dorsz w winie z winogronami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Eksperymentowanie:-)

  • 30 min

Składniki:


  • 2 małe filety z dorsza
    250 ml czerwonego pół wytrawnego wina
    4 liście laurowe
    5 orzechów włoskich
    2 ząbki czosnku
    16 ciemnych winogron
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz, pół łyżeczki płatków chilli

Dorsz w winie z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza kroimy na małe kawałki, wkładamy do garnuszka. Dodajemy pokruszone liście laurowe, pietruszkę, sól i pieprz, chilli. Zalewamy winem i dusimy 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodajemy rozgniecione w moździerzu orzechy, rozgnieciony czosnek, przekrojone na pół i pozbawione pestek winogrona i dusimy jeszcze 5 minut. Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy