Dorada z piekarnika z puree z szpinaku

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekkie szybkie i zdrowe danie obiadowe

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dorada: 2 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - szpinak: 1 pęczek
    - ziemniaki: 4 sztuki
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz, do smaku: 2 szczypty
    - cytryna: 2 plastry
    - masło: 1 łyżka

Dorada z piekarnika z puree z szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Doradę myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem . Do brzuszka wkładamy kawałek cytryny. Rybę pieczemy w piekarniku ok 20 min w 190 stopniach .
  • 2. Szpinak myjemy i gotujemy ok 5 min . Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowany szpinak odcedzamy dodajemy do niego ugotowane ziemniaki sól,pieprz i wyciśnięty czosnek miksujemy. Do puree można dodać troszkę masła lub oliwy Upieczoną doradę układamy na talerzu podajemy z ciepłym puree.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy