Lekko ostra , pieczona w folii , paprykwo-pietruszowa ryba o soczystym białym mięsie. Podałam ją z zasmażaną fasolką szparagową z którą stanowiła wyśmienity duet obiadowy.
Dorada pieczona z masłem paprykowo-pietruszowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dorady myjemy , osuszamy ne ręczniku papierowym.
2.Masło paprykowo-pietruszkowe: Paprykę kroimy w drobną kostkę , pietruszkę siekamy.
Składniki dodajemy do masła , doprawiamy solą , słodką i ostrą papryką , rozgniatamy widelcem.
3.Każdą doradę faszerujemy masłem smakowym oraz rozsmarowujemy go po wierzchu ryby.
Ryby umieszczamy pojedynczo w arkuszu folii aluminiowej. Zakładamy brzegi folii tworząc szczelną paczuszkę.
Pieczemy 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Komentarze