Domowy przecier pomidorowy z selerem

4.48 (191 ocen)

Dodałam seler do przecieru ,aby był bardziej aromatyczny ,doskonały do zupy pomidorowej

Składniki:

  • 3 kg pomidorów podłużnych
    3 gałązki selera
    2 łyżki cukru
    sól
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowy przecier pomidorowy z selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroic na ćwiartki i włożyc do garnka ,gotowac około 20 minut . Nastepnie pomidory przetrzeć prze sito i przecier dalej gotować na wolnym ogniu, co chwile mieszając. Doprawić solą , pieprzem i dodac pokrojone listki selera. Dusić około 20 minut. Przecier powiniem byc dosyć gęsty.
    Nastepnie wlac przecier do wyparzonych słoików i pasteryzować około 10 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować