Domowy pasztet z wątróbki i żołądków

4.43 (178 ocen)

Domowa receptura i wspaniały smak.

Składniki:

  • 1kg wątróbki drobiowej
    1kg żołądków drobiowych
    2 marchewki
    2 cebule
    3-4 jajka
    2 łyżki kaszy manny
    1 kostka bulionowa drobiowa
    2 liście laurowe
    3 ziarenka pieprzu
    3 ziarenka jałowca
    sól, pieprz, majeranek, oregano, papryka słodka, tymianek, gałka
    muszkatołowa do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.43 (178 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Pasztet

Domowy pasztet z wątróbki i żołądków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą,oczyszczoną wątróbkę, żołądki, wrzucić do garnka z obraną i
    pokrojoną w plasterki marchewką. Zalać wodą, dodać liście laurowe, ziarenka pieprzu, jałowca i kostkę bulionową Gotować przez 50 minut.
  • 2. Obraną cebulę, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Wątróbkę ,żołądki i
    marchewkę odcedzić z wywaru (pozostawić 1/2 szklanki wywaru). Mięso
    wraz z cebulą przemielić przez maszynkę do mielenia. Do masy dodać jajka, kaszę mannę i wywar. Doprawić do smaku przyprawami.
  • Domowy pasztet  z wątróbki i żołądków 3. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wierz posmarować olejem i piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować