Domowy sok pomarańczowy

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bez konserwantów. Dobry na upały, bo wspaniale orzeźwia, świetny również do drinków.

Składniki:

  • ● 2 duże pomarańcze
    ● 2,5 łyżeczki kwasku cytrynowego
    ● 2 szklanki cukru
    ● 4 litry przegotowanej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Domowy sok pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze dokładnie
    myjemy, sparzamy i nieobrane
    kroimy w kostkę.
  • 2. Pokrojone pomarańcze
    gotujemy w litrze wody.
    Dodajemy kwasek cytrynowy
    i cukier. Gotujemy około
    10 minut. Odstawiamy na 12
    godzin, a potem miksujemy.
  • 3. Do przegotowanej wody
    dodajemy zmiksowane
    owoce, mieszamy i przecedzamy
    przez gazę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować