Domowy makaron z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w niewielkie, cienkie plasterki. Przełożyć do miski, dodać niezbyt drobno pokrojoną cebulę, przegnieciony czosnek i pokrojone w plastry pieczarki. Dodać olej i przyprawy, wymieszać. Przykryć folią i wstawić do lodówki na około 2 godziny.
2.Wyrobić ciasto na makaron, podzielić na części i rozwałkować na cienkie placki. Pokroić na grube wstążki. Rozłożyć na czystej ściereczce i zostawić do wyschnięcia. Następnie ugotować w osolonej wodzie.
3.Mięso razem z marynatą przełożyć na patelnię, smażyć przez chwilę, po czym dodać pokrojoną w cienkie paski paprykę. Dusić, aż mięso będzie miękkie, dodać ugotowany makaron i jeszcze przez chwilę smażyć.
Komentarze