Domowy kisiel z białą pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. zagotuj 2 szkl wody, wrzuć owoce mrożone , gotuj do miękkości, na koniec zblenduj na mus
2.2. dodaj do gotującego musu laskę cynamonu aby wydobyła swój wspaniały aromat po 10 min wyciągnij, zagęść 3 łyżkami mąki ziemniaczanej z odrobiną wody, gotuj do wrzenia i schłodzić
3.3. do pojemnika wlej 200 g jogurtu greckiego roztrzep z 2 łyżkami cukru trzcinowego tak aby cukier był nie wyczuwalny
4.4. dodaj na koniec ziarenka wydobyte z laski waniliowej i 1/2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny w wodzie, wszystko dokładnie wymieszaj i schłodzić w lodówce
5.5. do kubków wlej 3/4 musu owocowego na wierzch wyłóż 3 łyżki białej pierzynki zrobione z jogurtu greckiego, zetrzyj na tartce 1 kostkę gorzkiej czekolady
Komentarze