Domowy kebab z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kebaba,polać olejem,wymieszać,wstawić do lodówki na 4 godziny.
2.Pomidory umyć,pokroić w ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w piórka.
3.Sałatę umyć,osuszyć.Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę. Natkę pietruszki umyć,posiekać.
4.Mąkę,wodę gazowaną,mleko,olej,jajka,sól i natkę pietruszki zmiksować na gładkie ciasto naleśnikowe.Na rozgrzanej patelni teflonowej smażyć naleśniki.
5.Jogurt wymieszać z majonezem i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.
6.Na rozgrzanej patelni smażyć pierś z indyka (przenieść całość na patelnię wraż z olejem i przyprawą).Po kilku minutach zmniejszyć ogień, smażyć do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
7.Na każdym naleśniku ułożyć liście sałaty,pomidory,cebulę,mięso,polać sosem czosnkowym,zwinąć w rulon.
Komentarze