domowy budyń czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Obłędna przekąska, smakuje jakby się jadło bardzo porządną czekoladę w płynie, bardzo nam smakował, podaje przepis na dwie porządne porcje, takie jak w miseczce na zdjęciu, żonglujcie proporcjami bez zahamowań :)

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 litra mleka
    4 łyżki mąki kukurydzianej
    4 łyżki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    3 łyżki kakao (z wiatraczkiem)
    2 płaskie łyżeczki masła

Domowy budyń czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku wymieszać cukier, cukier waniliowy, mąkę kukurydzianą i kakao, dolać mleko. Podgrzewać całość aż do zagotowania. Po zagotowaniu mieszanka zacznie gęstnieć, należy ją wtedy często mieszać. Gotować na niewielkim ogniu około 10 minut. Wyłączyć palnik, dodać masło, wymieszać i odstawić na chwilę do przestygnięcia.

Komentarze

Podobne przepisy