1 kg kiszonej młodej kapusty
pół główki młodej białej kapusty
1 kg mięsa wieprzowego(karczek lub łopatka
0.5 kg kiełbasy
0.5 kg pieczarek
2 cebule
słoiczek przecieru pomidorowego
oraz sół,pieprz,przyprawa uniwersalna,papryka słodka,mielony czosnek
lisć laurowy 3szt i ziele angielskie 6 szt
1.mięso pokroic w kostkę,przyprawić i wrzucić na rozgrzany olej z pokrojoną cebulą.Dusić do prawie miękośći pod koniec duszenia pokroić pieczarki i kiełbasę.Dodać przecier do mięsa i wymieszać jeszcze chwilę gotując.
Kapusty poszatkować i ugotować do kiszonej dodać liść oraz ziele.
wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.Smacznego :)
Porady
zamiast wieprzowiny można dać indyka lub piesi z kurczaka
Komentarze