Domowy baton orzechowy

4.49 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Domowy batonik na ciasteczkowym spodzie z dużą ilością orzechów i innych bakalii , bardzo smaczna przekąska nie tylko dla dzieci ;)

Składniki:

  • 2 szkl. zmielonych ciastek owsianych
    1/2 szkl. roztopionego masła
    150 g czekolady mlecznej
    1/2 szkl. rodzynek
    1 szkl. pokrojonych orzechów ( włoskie , laskowe , ziemne , migdały )
    1 szkl.wiórek kokosowych
    puszka mleka skondensowanego słodzonego
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy baton orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonych ciastek dodać masło , wymieszać .
  • 2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia , wyłożyć ciastka , wyrównać i dobrze docisnąć używając szklanki
  • 3. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki , rozłożyć na ciastka następnie rodzynki , wiórka kokosowe i orzechy całość zalać mlekiem
  • 4. Piekarnik nagrzać do 175*C , piec około 30 minut .

Porady

Jeśli chcemy mniej słodki baton czekoladę mleczną możemy zastąpić czekoladą gorzką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować