Domowe tortellini nadziewane mięsem z boczniakiem duszonym na maśle

0 (0 ocen)

  • 60 min

obiad

  • 60 min

Składniki:

  • tortellini
    ciasto;
    3 szkl mąki
    2 jajka
    sól
    ciepła woda

    nadzienie;
    mięso mielone
    jajko
    sól
    pieprz
    sos sojowy
    hyzop
    suszone pomidory

    duszone boczniaki
    400 g boczniaka
    1 cebula (duża)
    2 łyżki klarowanego masła
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    szczypta estragonu
    szczypta suszonych pomidorów
    szczypta bazylii

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowe tortellini nadziewane mięsem z boczniakiem duszonym na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem.
    Ciasto zagnieść , wałkować cienko, pokroić w kwadraty o boku 5,5 cm, nakładać małe porcje nadzienia i sklejać po przekątnej a następnie ściągnąć dwa rożki i skleić małe tortellini (uszka)
    Ugotować w osolonym wrzątku.
    Boczniaka pokroić w paski, cebulę w półplasterki. W rondelku rozpuścić masło podsmażyć cebulę i dodać boczniaka, po 5 min smażenia, podlać wodą, dodać przyprawy i dusić ok 30 min aż do miękkości boczniaka,
    Przed podaniem pierożki dodać do sosu z boczniaka wymieszać i podgrzać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować