Domowe warzywa z patelni na oliwie z oliwek.

5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Lubię warzywa z patelni, te ze sklepu, pomyślałam jednak, że dobrze byłoby zrobić je po swojemu. Wyszły bardzo apetycznie.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    20 dag fasolki szparagowej
    1 różyczka brokuła
    1/2 różyczki kalafiora
    1 papryka czerwona
    5 ziemniaków
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    oliwa z oliwek
    przyprawa do ziemniaków
    sól
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowe warzywa z patelni na oliwie z oliwek. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w plastry, posypać przyprawą do ziemniaków, podsmażyć na oliwie.
  • 2. Fasolkę, brokuła i kalafior ugotować, pokroić na części.
  • 3. Cukinię, paprykę i cebulę pokroić, podsmażyć, po chwili dodać przeciśnięty czosnek, sól i zioła prowansalskie.
  • 4. Wszystkie warzywa połączyć i ew. przyprawić.

Porady

Jeśli są dostępne świeże warzywa, zamrażam je, aby mieć warzywa z patelni przez cały rok. Polecam osobom odchudzającym się. Danie jest bardzo syte.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować