DOMOWE PRALIKI RAFAELLO

4.5 (163 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wygladają i smakują jak kupione w sklepie są przepyszne aż rozpływają się w ustach.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 wafelki princessa kokosowe /po 49 g/
    50 g masła
    200 g wiórków kokosowych
    3 tabliczki czekolady białej /po 100g/
    100 g migdałów
    150 g śmietany 30%
    papilotki mini 31/18 mm
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe praliki rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe pralinki rafaello 1. W garnku rozpuścić czekoladę,śmietanę i masło.Dodać do tego połowę wiórków kokosowych/100g/ a gdy masa przestygnie to dodać rozkruszone wafelki i wymieszać.
    Wstawić masę do lodówki i schłodzić kilka minut.
  • Domowe pralinki rafaello 2. Migdały w brązowej skórce sparzyć wrzątkiem przecedzić i palcami zdjąć skórkę.
    Z masy formować małe kulki wkładając do każdej w środek migdał.
    Każdą kulke obtoczyć w pozostawionych wiórkach i wstawić do lodówki na ok, 1 godz.aż stwardzieją.
    Ułożyć w papilotkach mini na talarzu.

Porady

Podane w papilotkach mini wyglądają efektownie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować