Domowy serek mascarpone wg ao12

4.51 (158 ocen)

  • 10 godz.

Serek powstał przez przypadek, ma delikatny kremowo-masłowy smak :)

  • 10 godz.

Składniki:

  • 2 śmietany 30% (użyłam Crème fraîche razem 400 g),
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowy serek mascarpone wg ao12 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serek mascarpone 1. Przełożyłam śmietanę na sitko- tak jak na zdjęciu obok, nakryłam folią spożywczą i odstawiłam na całą noc w temperaturze pokojowej.
    Rano miałam serek gotowy do użycia, delikatnie kremowy, przypominający w smaku "sklepowe" mascarpone.
    Z 400 g śmietany uzyskałam 287 g serka :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować