Domowe lody jogurtowe podawane na gorąco i owocami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Deser wyszedł bardzo pyszny,efektowny polecam zrobić.A goście na pewno będą zdziwieni, jak tak jak kiedyś.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Lody jogurtowe
    40g cukru gronowego
    30g mleka w proszku
    1 duży jogurt naturalny
    1 mały jogurt morelowy
    150ml śmietany 30%
    3 łyżki miodu

    100g płatków owsianych

    100g herbatników
    1 jajko
    Dekoracje

    100g cukru
    100ml wody
    owoce sezonowe
    konfitura porzeczkowa-malinowa.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe lody jogurtowe podawane na gorąco i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładam jogurt dodaję cukier gronowy, miód,mleko w proszku, dokładnie mieszkam następnie wszystko dokładnie mieszkam wstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia masę jogurtową przekładam do maszynki do lodów, ubijam śmietanę kremówkę następnie dodaję do masy jogurtowej Kręcę lody około 45-60 minut. Lody wkładam do zamrażalki na kilka godzin.Łyżką do lodów robię duże kule lodowe które zamrażam.
    Do miseczki wkładam płatki,ciasteczka następnie rozdrabniam blenderem.na drobno. Kulki lodowe obtaczam w posypce następnie w jajku, znów w posypce.Kulki wkładam do zamrażalki.
    Do rondla wlewam olej rzepakowy, kiedy olej osiągnie wysoką temperaturę wrzucam kulki lodowe.Smażę z każdej strony przez chwilę.
    Lody podajemy z owocami, konfitura porzeczkową-malinową dekoracją z cukru
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować