Domowe lody jogurtowe podawane na gorąco i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wkładam jogurt dodaję cukier gronowy, miód,mleko w proszku, dokładnie mieszkam następnie wszystko dokładnie mieszkam wstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia masę jogurtową przekładam do maszynki do lodów, ubijam śmietanę kremówkę następnie dodaję do masy jogurtowej Kręcę lody około 45-60 minut. Lody wkładam do zamrażalki na kilka godzin.Łyżką do lodów robię duże kule lodowe które zamrażam.
Do miseczki wkładam płatki,ciasteczka następnie rozdrabniam blenderem.na drobno. Kulki lodowe obtaczam w posypce następnie w jajku, znów w posypce.Kulki wkładam do zamrażalki.
Do rondla wlewam olej rzepakowy, kiedy olej osiągnie wysoką temperaturę wrzucam kulki lodowe.Smażę z każdej strony przez chwilę.
Lody podajemy z owocami, konfitura porzeczkową-malinową dekoracją z cukru
Komentarze