Domowe hamburgery

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Proste i pyszne

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Kajzerki: 10 sztuk
    - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - cebula: 2 sztuki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - nasączona i odciśnięta bułka: 1 sztuka
    - ser żółty lub topiony w plastrach: 10 plastrów
    - pomidory: 2 sztuki
    - ogórki kiszone: 4 sztuki
    - sałata masłowa lub lodowa: 1 sztuka
    - majonez: 1 opakowanie
    - keczup: 1 szklanka
    - bułka tarta: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Kajzerka Hamburgery Przystawki

Domowe hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe hamburgery 1. Mięso przyprawić, dodać bułkę i pokrojoną cebulę i bułkę tartą, uformować kotleciki, usmażyć.
    Kajzerki przekroić na pół, każdą posmarować masłem, nałożyć plaster pomidora, na to cebulkę, kotlet i plaster sera
  • Domowe hamburgery 2. wstawić do piekarnika nagrzanego i zapiec chwilę, wierzchy kajzerek też aby bułeczki były ciepłe i chrupiące, po wyjęciu z piekarnika nałożyć ogórki, sałatę, polać majonezem i keczupem, przykryć wierzchem kajzerki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować