Domowe batoniki musli

0 (0 ocen)

Sposób na pyszną i zdrową przekąskę do pracy lub szkoły.

Składniki:

  • 400g płatków owsianych błyskawicznych
    1/2 szkl słonecznika
    1/2 szkl orzechów włoskich
    1 szkl rodzynków
    1/2 szkl pestek z dyni
    2/3 szkl mieszanki orzechów laskowych, nerkowca, migdałów
    1 szkl wiórków kokosowych
    puszka mleka skondensowanego słodzonego
    250g dżemu brzoskwiniowego

Domowe batoniki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Mleko i dżem przełożyć do garnuszka, lekko podgrzać. Dokładnie wymieszać z suchą mieszanką. Blaszkę o wymiarach 24x36cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyłożyć na blaszkę, wyrównać i docisnąć. Piec ok 30 minut w 180 stopniach. Ostudzić i pokroić na batoniki.

Komentarze

Podobne przepisy