Domowe czekoladki z migdałami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiają je dorośli, jak i dzieci :)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 14-15 czekoladek:

    100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej (u mnie czekolada na gorąco słodzona stewią)
    15 migdałów, orzechów lub innych bakalii
    opcjonalnie szczypta chili

Domowe czekoladki z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pyszne czekoladki 1. Czekoladę połamać na drobne kawałki i włożyć małego garnka. Garnek umieścić w większym garnku z wrzątkiem. Mieszając, rozpuścić czekoladę. Do czekolady można dodać szczyptę chili.
    Rozpuszczoną czekoladę nakładać łyżeczką do małych silikonowych foremek (lub do opakowania po toffifee).
    Do każdej włożyć po 1 migdale i lekko docisnąć, aby nie wystawał ponad poziom czekolady.
    Po przestudzeniu, foremkę włożyć do zamrażalnika na ok. 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy