Domowe cebularze z serem

4.99 (184 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Najlepsze są podane jeszcze na ciepło.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na 18 średnich cebularzy
    5 szklanek mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    100 g drożdży
    4 łyżki oleju
    1 1/2 szklanki wody
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka przyprawy do pizzy
    Farsz cebulowy:
    4 duże cebule
    2 łyżki maku
    2 łyżki masła
    sól,pieprz
    300 g startego sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.99 (184 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Domowe cebularze z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski, dodać sól i przyprawę do pizzy.
    Drożdże wymieszać z cukrem i 2 łyżkami mąki, dodać 1 szklankę wody,ponownie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięty rozczyn przełożyć do mąki z przyprawami, dodać resztę wody i olej. Wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
    Cebulę pokroić na małe kawałki, masło roztopić na patelni, dodać cebulę i mak, dosmaczyć solą i pieprzem. Wystudzić.
  • image-0f8ds81 2. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części
  • image-0tqabb4 3. .
  • image-0gdscrf 4. Z 2 części uformować wałek, każdy podzielić na 9 w miarę równych części i uformować kulki.
  • image-1f48klk 5. Gotowe kulki przełożyć na blachę wysmarowaną olejem i pozostawić do wyrośnięcia.
  • image-07nd9v9 6. Każdą kulkę spłaszczyć i nałożyć farsz cebulowy
  • image-1nqbp9h 7. Wierzch posypać serem. Piec 15 minut w temp. 200 s C z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować