Boczek pieczony w marynacie słodko-kwaśnej

0 (0 ocen)

Pysznie doprawiony boczuś na kanapki.

Składniki:

  • -2 kg boczku surowego

    Marynata:
    -1/2 szklanki oleju rzepakowego
    -8 łyżek sosu sojowego
    -1 łyżka przyprawy orientalnej
    -1 łyżka papryki słodkiej
    -po 1 łyżeczce: papryki ostrej, tymianku i kminku
    -duża szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki Kanapki Wędliny

Boczek pieczony w marynacie słodko-kwaśnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Nacinamy nożem, aby do środka mogła dostać się marynata.
  • 2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy mięso, dokładnie nacieramy. Wkładamy na noc do lodówki.
  • 3. Boczek pieczemy przez ok 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Podajemy zimny, na kanapki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować