DOMOWA PIECZEŃ "MIELONKA"

4.51 (146 ocen)

miały być mielone, a wyszła mielonka, doskonała na ciepło do ryżu, ziemniaczków, jak również na zimno na kanapeczki - zdrowa i bez konserwantów

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego
    2 czerstwe kajzerki
    ½ cebuli
    ½ ząbka czosnku
    1 łyżka kaszy manny
    1 jajko
    1 łyżka bułki tartej
    przyprawa do mięsa mielonego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowa pieczeń "mielonka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki moczymy w wodzie. Mięso wrzucamy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz rozdrobniony ząbek czosnku, dodajemy odciśnięte z wody bułki, wbijamy jajko, dodajemy kaszę mannę oraz przyprawiamy. Wkładamy do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wierzch posypujemy bułką tartą. Pieczemy ok. 1 godz. W 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować