Domowa mielonka w słoiku

4.5 (143 ocen)

nie ma nic lepszego niż domowe wyroby na kanapki ;o) Mielonka nie jest trudna w wykonaniu i nie zajmuje duzo czasu :)

Składniki:


  • 0,5 łopatki
    0,5 kg boczku
    4 ząbki czosnku
    5 łyżek wody
    sól i pieprz
    papryka słodka


Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dania główne Kanapki

Domowa mielonka w słoiku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę i boczek pokroić w większą kostkę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawić. Odstawić na noc do lodówki. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać wodę i przyprawić jeszcze do smaku. Dokładnie wyrobić masę mięsną. Mięsem wypełnić czyste słoiki, nie do pełna. Do garnka wlać wodę i wlożyć słoiki z mięsem. Gotować godzinę. Odstawić do wystygnięcia i znowu gotować godzinę. Słoiki odstawić do góry dnem,gdy wystygną schować do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Łopatka Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować