Domowa konserwa (mielonka)

4.5 (197 ocen)

  • 60 min

Pyszna, łatwa w przygotowaniu domowej roboty konserwa (mielonka) idealna do kanapek.Moja rodzina ją bardzo lubi.

  • 60 min

Składniki:

  • - 50 dag szynki wieprzowej
    - 1 łyżeczka majeranku
    - 3 ząbki czosnku
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowa konserwa (mielonka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie mięsa 1. Mięso mielimy, w maszynce do miski. Wsypujemy majeranek i przeciskamy przez praskę ząbki czosnku - doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
  • Przekładanie do słoików 2. Przygotowaną masę nakładamy do słoików, dociskamy zostawiamy trochę miejsca. Zakręcam słoiki.
  • Gotowanie słoików 3. Nalewamy wodę do garnka i wkładamy słoiki ( woda ma sięgać do połowy słoika) gotujemy 60 minut.
    Ugotowane odkładamy do wystudzenia, na drugi dzień powtarzamy tą czynność ponownie gotujemy 60 minut. Gotową odkładamy do lodówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować