Domowa konserwa

4.5 (159 ocen)

pyszna, zdrowa konserwa, bez konserwantów i barwników ;)

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    sól czosnkowa
    pieprz ziołowy
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowa konserwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z przyprawami, wkładamy do słoików, zakręcamy. Gotujemy na małym ogniu ok. 1 godziny.

Porady

najlepiej żeby mięso było tłuste, wówczas wytworzy się smalec u góry, ja miałam swojskie mięsko

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować