Dietetyczny schab z warzywami

4.95 (173 ocen)

  • 30 min

Błyskawiczny obiad na dietę niskokaloryczną :)

  • 30 min

Składniki:

  • proporcje na 2 obiady dla dwóch osób :
    600 g wąskiego schabu
    200 g małych pieczarek
    1 paczka gotowych warzyw na patelnię
    Sól morska świeżo mielona, pieprz biały mielony
    1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego do smażenia
Wystaw ocenę:

4.95 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dietetyczny schab z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1i3f4uc 1. Schab umyć i w całości wrzucić do wrzącej wody, gotować 15 minut pod przykryciem, pod koniec lekko posolić, zostawić do całkowitego ostudzenia (najlepiej zrobić to rano).

    Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki, przesmażyć na oliwie tylko do zredukowania soków, dodać do nich warzywa i dusić aby były półtwarde, lekko posolić i doprawić pieprzem.

    W czasie kiedy duszą się warzywa, wstawić do ponownego zagotowania wystudzony schab w wodzie, pogotować 10 minut, pokroić w szersze plastry i wyłożyć na gotowe warzywa.

    Tak zrobiony schab jest miękki i bardzo soczysty, a całe danie lekkie i smaczne, w sam raz dla tych co się odchudzają :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso gotowane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować