,,Dietetyczny" biszkopt

4.5 (196 ocen)

  • 60 min

Moja córeczka za nim przepada zawsze prosi o dokładkę

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:

    6 jajek
    0,5 szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:

    250 ml mleka niesłodzonego do kawy
    2 galaretki (różnego koloru)
    2 galaretki (tego samego koloru)
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

,,dietetyczny" biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:

    Jajka z cukrem ubić na pulchną masę, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temperaturze 160-180 stopni C około 30-40 minut. Po upieczeniu przekroić biszkopt na pół.
  • 2. Masa:

    Rozpuścić 2 galaretki tego samego koloru w 2 szklankach gorącej wody.
    2 galaretki różnego koloru rozpuścić oddzielnie każdą w 1,5 szklanki wody i wstawić do lodówki do stężenia, po stężeniu pokroić w kostkę. Schłodzone mleko do kawy ubić mikserem, ubijając dodać tężejące galaretki tego samego koloru i ubić. Galaretki różnych kolorów (pokrojone w kostkę) dodać do masy, wymieszać.
  • 3. Przygotowanie:

    Przygotowaną masę wyłożyć na przekrojone ciasto i przykryć drugą częścią biszkopta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować