,,dietetyczny" biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Jajka z cukrem ubić na pulchną masę, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temperaturze 160-180 stopni C około 30-40 minut. Po upieczeniu przekroić biszkopt na pół.
2.Masa:
Rozpuścić 2 galaretki tego samego koloru w 2 szklankach gorącej wody.
2 galaretki różnego koloru rozpuścić oddzielnie każdą w 1,5 szklanki wody i wstawić do lodówki do stężenia, po stężeniu pokroić w kostkę. Schłodzone mleko do kawy ubić mikserem, ubijając dodać tężejące galaretki tego samego koloru i ubić. Galaretki różnych kolorów (pokrojone w kostkę) dodać do masy, wymieszać.
3.Przygotowanie:
Przygotowaną masę wyłożyć na przekrojone ciasto i przykryć drugą częścią biszkopta.
Komentarze