DIETETYCZNE MINI PASZTETY Z CIECIERZYCY

0 (0 ocen)

Każdy z nas nie raz jadł pasztet na rynku jest ogromny wybór . Ja postanowiłam sie przekonać do pasztetu bez dodatku mięsa i robiłam go pierwszy raz na oko o moje zdziwienie wyszło rewelacyjnie wizualnie jak i smakowo w dodatku dietetycznie . Polecam

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    400 G ciecierzycy ugotowanej
    2 duże cebule
    8 ząbków czosnku
    2 łodygi selera naciowego
    2 łyżki masła
    0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    2 szczypty pieprzu Cayenne
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    2 jajka
    4 łyżki kaszy manny
    Sól
    Woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Dietetyczne mini pasztety z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-01qtfvj 1. WYKONANIE:
    Ciecierzyce płukam na sicie wypłukaną wkładam do garnka i gotuje do miękkości w osolonej wodzie u mnie zajęło to około 2,5 godziny. W miedzy czasie obieramy cebulę i siekamy bardzo drobno seler myjemy i kroimy też w kosteczkę czosnek obieram i przeciskam przez praskę ( u mnie tak dużo ząbków bo były maleńkie ) . Na maśle przesmażam cebule z selerem naciowym czosnkiem i od razu przyprawiam papryką i pieprzem . Jak ciecierzyca jest już ugotowana i miękka to odcedzam ją zostawiając szklankę wody w której się gotowała, studzę. Zimną ciecierzyce miksuje dokładnie na jednolita masę dodając zostawioną wodę. Z patelni przekładam usmażoną cebule z selerem i reszta składników dokładnie mieszam wbijam 2 jajka i wsypuję kaszę manną dokładnie mieszam . Do form sylikonowych babeczek przekładam porcje masy lub do jednej dużej keksówki ( ja wolałam małe porcje) . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy 40 minut . Gotowe podajemy z ciemnym pieczywem SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować