DIETETYCZNE CIASTO Z CZERWONEJ FASOLI

4.5 (179 ocen)

1 porcja to tylko 75 kcall :)

Składniki:

  • 350 gram fasoli czerwonej z puszki ( bez zalewy)
    4 jajka
    16 tabletek stewi rozkruszonej lub 7 łyżek cukru
    3 łyżki kakao
    1 łyżeczka płaska sody lub proszku do pieczenie
    2 garście suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Dietetyczne ciasto z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze stewią lub cukrem na sztywną pianę

    2. Żółtka blendujemy z fasolą na gładką masę

    3. Pianę mieszamy z masą fasolową, dodajemy kakao, sodę i żurawinę

    4. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki ( 25 cm) i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika

    5. Pieczemy do suchego patyczka od 45-50 minut

    6. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem

Porady

Polecam podawać z jogurtem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować