Dietetyczna napoleonka na krakersach

4.99 (164 ocen)

  • 15 min

Ciasto pełne zalet: szybkie w przygotowaniu, dietetyczne, tanie, nie wymagające pieczenia, zawierające minimum składników a do tego przepyszne!

  • 15 min

Składniki:

  • Na formę o wymiarach 20 cm x 25 cm:

    - 100 g krakersów

    - 750 ml mleka + 2 budynie waniliowe

    - 750 ml mleka + 2 budynie czekoladowe

    - 4 łyżki cukru (cukier można zastąpić słodzikiem)

    - 2 łyżki syropu waniliowego (lub cukier waniliowy)
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Dietetyczna napoleonka na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dietetyczna napoleonka 1. Formę wykładamy krakersami (słoną warstwą do góry). Gotujemy budynie... W 2 garnkach gotujemy po 500 ml mleka z dodatkiem 2 łyżek cukru i 1 łyżki syropu waniliowego. W 2 osobnych szklankach rozpuszczamy po 2 budynie, w jednej waniliowy a w drugiej czekoladowy. Jak mleko zacznie się gotować wlewamy zawartość szklanek, do jednego garnka szklanka z budyniem waniliowym a do drugiego czekoladowym. Mieszamy gotujemy chwilkę do zgęstnięcia. Następnie gorące budynie wylewamy do formy wyłożonej krakersami, najpierw wylewamy budyń waniliowy a na waniliowy gorący budyń czekoladowy, przykrywamy krakersami. Odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować