Diabelskie spaghetti

0 (0 ocen)

Czyli chili w roli głównej:)

Składniki:

  • 200g makaronu pełnioziarnistego spaghetti
    - 300 g mięsa mielonego
    - 1 średniej wielkości biała cebula
    - 1 puszka pomidorów (450g)
    - 2 łodygi selera naciowego
    - pół czerwonej słodkiej papryki
    - 2 małe lub jedna duża papryczka czerwona chili
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 łyżka oleju
    - sól, pieprz ziołowy, cząber, bazylia do smaku

Diabelskie spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pamiętajcie, że ma być ugotowane al dente. Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę kroimy w kosteczkę, seler obieramy i kroimy w cienkie plasterki . To samo robimy ze słodką papryką. Chili kroimy wzdłuż, usuwamy pestki i cieniutko kroimy w kosteczkę. Wszystko podsmażamy na oleju. Do tego dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Wszystko smazymy jakieś 5 min po czym dodajemy mięso i dalej smażymy. Kiedy mięsko będzie prawie gotowe dodajemy pomidory i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy