Diabelskie burgery

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne dla niejadków

Składniki:

  • Składniki :

    500g mielonej wołowiny,
    1 duża cebula,
    1 jajko (lekko ubite),
    2 ząbki czosnku,
    3 łyżki zielonej cebulki,
    1 papryczka chilli,
    ser żółty,
    ketchup,
    oliwki ( oczy ),
    kapary ( gałki oczne ),
    papryka czerwona ( rogi),
    olej do smażenia,
    bułki do burgerów.

Diabelskie burgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, cebulkę zieloną i chilli pokrój drobno. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystko wrzuć do miski. Dodaj mięso i wsyp pieprz, sól, skórkę z cytryny i jajko. Połącz dokładnie składniki. Uformuj burgery. Na patelni rozgrzej niewielką ilość tłuszczu i smaż z dwóch stron.
  • 2. Bułki przekrój na pół i podsmaż na suchej patelni. Z sera żółtego wytnij zęby. Z papryki wytnij różki. Oliwki przekrój na pół i do środka włóż kapary. Na jednej części bułki ułóż mięso oraz ser żółty. Polej ketchupem. Połóż górną cześć bułki i natnij nożem niewielkie otworki na różki i oczy. Wbij w bułkę oliwki i paprykę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_03-2014

Komentarze

Podobne przepisy