Diabelska zupa meksykańska 'Sombrero'

4.5 (171 ocen)

Dobra, ostra meksykańska zupa

Składniki:


  • 3 marchewki
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    2 pietruszki
    0,5 małego korzenia selera
    2 papryki zielone
    1 papryka czerwona
    2 cebule
    2 kostki rosołowe drobiowe
    czerwona papryka mielona słodka
    pieprz czarny
    koperek suszony
    4 pomidory
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    oregano
    bazylia
    2 korpusy z kurczaka
    2 ziemniaki
    szczypta chilli mielonego
    szczypta pieprzu cayenne
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Diabelska zupa meksykańska 'sombrero' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korpusy myjemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka z wodą. W czasie, gdy woda dopiero się rozgrzewa kroimy warzywa na mniejsze kawałki i wrzucamy do wywaru.
  • 2. Gdy zupa będzie gotowała się już około 30 minut dodajemy przyprawy i mieszamy. Gotujemy przez kolejne 30 minut. Wyjmujemy korpusy z zupy i studzimy.
  • 3. Obieramy z nich mięso i wrzucamy do zupy. Dodajemy resztę składników, gotujemy około 5 minut.

Porady

Ostrość zupy nalezy dozować wedle własnego uznania. Ile kto lubi ostrych przypraw :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować