Devolay z serem i powidłami śliwkowymi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mieszaliście kiedyś smaki , lekko słone i słodkie ?????????? Ja tak i jestem z tego bardzo zadowolona. Pyszne smaki , moje kubki smakowe są zadowolone .

  • 60 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka 3 połówki ( 6 szt wychodzi )

    ser 6 plastrów

    powidła śliwkowe

    seler marynowany

    sałatka z czerwonej kapusty marynowana

    Dodatkowo:

    jaja 2 szt

    bułka tarta 200 gram

    oliwa z oliwek do smażenia

    sól i pieprz do smaku

Devolay z serem i powidłami śliwkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Devolay z serem i powidłami śliwkowymi 1. Pierś myjemy kroimy każdą połówkę w poprzek.

    Tłuczkiem lekko roztłuc .

    Delikatnie solimy i pieprzymy , kładziemy plaster sera i łyżeczkę powideł śliwkowych.

    Zwijamy devolay maczamy w roztrzepanym jaju i obtaczamy w bułce tartej .

    Smażymy na oliwie z oliwek i dusimy koło 30- 40 minut .

    Na talerz wykładamy surówkę z czerwonej kapusty na to wykładamy marynowany seler .

    Gorące devolay wykładamy na talerz z surówka i podajem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy