Deska przekąsek

4.49 (174 ocen)

  • 15 min

Szybka i fajna propozycja na każde spotkanie.

  • 15 min

Składniki:

  • Roladki z szynki
    plastry wędliny,
    ogórek konserwowy,
    majonez,
    papryka konserwowa lub świeża,
    ser żółty w plastrach.

    Koreczki
    chleb tostowy,
    majonez,
    wędlina,
    ser żółty,
    ogórek konserwowy,
    papryka konserwowa.

    Krakersy z pastą
    krakersy,
    ser żółty,
    czosnek,
    majonez,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki

Deska przekąsek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roladki z szynki
    Wędlinę smarujemy cienko majonezem. Ogórka i paprykę kroimy w paski. Na wędlinie układamy plaster sera na nim paprykę oraz ogórka i zwijamy w rulon. Roladki można pokroić także w "jednokęsowe" części.
  • 2. Koreczki
    Z chleba tostowego za pomocą kieliszka wycinamy kółka i smarujemy majonezem. Ogórka kroimy w plastry, paprykę w kawałki. Nadziewamy chleb - ogórek, wędlina, papryka, ser.
  • 3. Krakersy
    Ser ścieramy na grubych oczkach tarki, dodajemy majonez i przeciśnięty lub posiekany czosnek, lekko pieprzymy i solimy - z solą delikatnie, bo krakersy są słone. Pastę odstawiamy na chwilkę i sprawdzamy jej smak - jeżeli trzeba dodajemy czosnku lub przypraw. Pastę wykładamy na krakersy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować