Deska przekąsek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Roladki z szynki
Wędlinę smarujemy cienko majonezem. Ogórka i paprykę kroimy w paski. Na wędlinie układamy plaster sera na nim paprykę oraz ogórka i zwijamy w rulon. Roladki można pokroić także w "jednokęsowe" części.
2.Koreczki
Z chleba tostowego za pomocą kieliszka wycinamy kółka i smarujemy majonezem. Ogórka kroimy w plastry, paprykę w kawałki. Nadziewamy chleb - ogórek, wędlina, papryka, ser.
3.Krakersy
Ser ścieramy na grubych oczkach tarki, dodajemy majonez i przeciśnięty lub posiekany czosnek, lekko pieprzymy i solimy - z solą delikatnie, bo krakersy są słone. Pastę odstawiamy na chwilkę i sprawdzamy jej smak - jeżeli trzeba dodajemy czosnku lub przypraw. Pastę wykładamy na krakersy.
Komentarze