Desery truskawkowe z mascarpone

0 (0 ocen)

Deser truskawkowy z mascarpone to połączenia delikatnego kremu z musem truskawkowym i biszkoptami .

Składniki:

  • 0,5 kilograma truskawek-mogą być mrożone

    1 galaretka truskawkowa

    4 łyżki cukru

    250 gram serka mascarpone

    250 ml śmietany 30%

    4 łyżeczki cukru pudru

    2 śmietan- fixy

    1 opakowanie podłużnych biszkoptów

    0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Biszkopty

Desery truskawkowe z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki przekładamy do rondla zasypujemy cukrem,podgrzewamy ciągle mieszając do momentu aż truskawki puszczą sok.Zdejmujemy z ognia, miksujemy za pomocą blendera .Zagotowujemy,zdejmujemy z ognia,wsypujemy suchą galaretkę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki.Studzimy.
  • 2. Śmietanę ubijamy na sztywno,ubijając dodajemy po łyżce serka mascarpone,dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan-fixem,dokładnie miksujemy.Biszkopty kruszymy na mniejsze kawałki,kilka zostawiamy do dekoracji.W pucharkach układamy warstwę pokruszonych biszkoptów,warstwę musu truskawkowego,warstwę masy śmietanowej,pokruszone biszkopty,warstwę musu truskawkowego.Każdy pucharek ozdabiamy kleksem śmietany,wkładamy po biszkopcie i posypujemy starta czekoladą.Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Porady

Desery najlepiej smakują mocno schłodzone .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować